Това заяви пред БНР известният психолог Пламен Димитров.  По думите му

...
Това заяви пред БНР известният психолог Пламен Димитров.  По думите му
Коментари Харесай

Психолог: Психично-здравният статус на негласуващите е рисков

Това съобщи пред БНР известният психолог Пламен Димитров. 

 

По думите му 25% от хората, които са споделили в проучванията, че не са дали своят вот, живеят доста добре и имат триумфи. Специалистът посочи, че има цели гилдии, които не вземат участие и те са в основни браншове. Според него това значи, че до тях политиците, техните специалисти и съветници имат да създадат нови послания, обръщения и контакти. 

 

" Оптимизмът тук идва през призмата на локалните избори. Там политическите партии могат да покажат наличие, което липсва сега ", означи Димитров.

 

" Според хората в проучванията се вижда опит, в който с подръчни средства се опитваме да възстановим някаква демократична държавност и държавно управление. При такава хронично ниска изборна интензивност легитимността приказва за ниската избираемост ", сигнализира психологът. Той изрази мнение, че тук отговорността е напълно на тези, които оферират претенденти и платформи. 

 

" Нашите гласоподаватели, които не упражняват правата си, не гласоподават - най-малко 1/4 от негласуващите, доста постоянно споделят " Можем да живеем продуктивно, сполучливо, даже да се оправяме с грижите за другите, за обществено виновни дейности, без и макар тези, които не ни оферират това, което чакаме ". Това са хората с конструктивен, градивен живот. През последните 5 избора те са към 25%. Има готовност на градивните градивни хора, с сполучлив метод на живот. Днес тези хора, изключително тези, които са обществено виновните, търсят метод да осъществят задачата на живота си - да са солидарни, да поддържат, да се грижат за развиването. Те това ни споделят " Това е сглобяване на нещо с подръчни средства, с тиксо. " "

 

Психологът сподели още, че когато човек има да избира от доста е по-затруднен, в сравнение с в случай че има да избира от няколко. По думите му имаме хронично струпване на ниска легитимност в политическата ни система, а играчите са все едни и същи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР